Регистрация

Картофена супа с наденица и градински подправки

Автор:
яна маринова
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
805
Оцени рецептата

500 г картофи

1/2 л вода

1/2 л телешки бульон (или по-малко)

100 мл шампанско, бяло

Прясно смлян черен пипер на вкус

50 г наденица

1/4 ч магданоз

 

Обелете, измийте, след това нарежете картофите на кубчета. Поставете картофите в тенджера с водата, бульона и виното. Оставете да заври, сложете капака, намалете огъня и оставете да къкри за 20 минути, до готовност на картофите. Оставете леко да се охлади. Пасирайте картофите, заедно с течността и върнете на огъня.  Обелете наденицата. Нарежете я на тънки клечици до около 5 см дължина. Нарежете фино магданоза. Сложете наденицата и магданоза в тенджерата и оставете всичко да се сгорещи.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта