Картофена салата с италиански дресинг
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За дресинга:
1 ч студена вода
2 ч.л. царевично нишесте
1/3 ч червен винен оцет
1 ч.л. доматено пюре
1 голяма скилидка чесън, счукан
1 с.л. дижонска горчица
1/2 ч.л. сушен босилек, натрошен
1/2 ч.л. сушен риган, натрошен
1 щипка лют червен пипер
1/4 ч.л. сол
Прясно смлян черен пипер на вкус
1 с.л. зехтин
За салатата:
2 малки червени картофа
1 средно голям шалот, обелен и наситнен
225 г зелен фасул; почистен и нарязан на половинки, ако е дълъг
1/2 ч маслини Каламата, нарязани наполовина и без костилка
3 доматчета; без семената и нарязани на тънки филийки
8 листа босилек; нарязани на тънки ленти
1. На дресинга: Смесете около 1 супена лъжица вода с царевичното нишесте, докато се разтвори. Смесете останалата вода, сместа с царевично нишесте, оцета и доматеното пюре в тенджера и оставете да заври. Оставете да кипи, докато леко се сгъсти. Махнете от огъня и разбъркайте енергично чесъна, горчицата, босилека, ригана, лютия червен пипер, солта, черния пипер и зехтина. Охладете сместа най-малко 1 час.
2. На салатата: Почистете картофите, но не ги белете. Срежете наполовина. Сварете ги на пара над вряща вода, докато омекнат, около 20-25 минути. Отцедете и поставете в купа. Добавете 4 супени лъжици от дресинга и лука. Охладете от 1 до няколко часа.
3. Сложете малък съд с вода да заври, добавете боба и варете около 5 минути или докато омекне. Потопете се в ледена вода, за да спрете готвенето. Подсушете и добавете към картофите.
4. Добавете маслините, доматите и босилека. Добавете достатъчно дресинг, така че да покрие салатата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ