Картофена салата с братвурст
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За салатата:
16 малки пресни картофа, добре измити
Сол
1 с.л. сушен естрагон
2 братвурста (готови за консумация или пресни - от свинско, телешко или пуешко)
2 средно големи глави лук, нарязани на кубчета
1 1/3 ч грах; замразен
1 1/3 ч моркови, нарязани на кубчета
2 с.л. фъстъчено олио
4 стръка зелен лук, нарязан на филийки
За дресинга:
6 с.л. ябълков оцет
1 с.л. бира
2 с.л. кафява захар
1 с.л. дижонска горчица
1/2 ч.л. сушен риган
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
листа маруля, за сервиране
Сложете картофите в тенджера. Покрийте с вода. Добавете сол и естрагон. Добавете пресния братвурс, ако използвате пресни. Оставете да заври. Варете непокрито, докато картофите са почти омекнали, но все още с някаква твърдост. Добавете лука, граха и морковите. Гответе още 1 минута. Отцедете съдържанието на тенджерата в голяма, фина цедка. Когато картофите се охладят, ги срежете наполовина. Срежете предварително сготвения братвурст наполовина по дължина и след това на филийки с дебелина около 1 см. Сгорещете масло в тиган на средно висока температура. Когато се сгорещи, добавете братвурста. Гответе за около 3 минути, като разбърквате често. Извадете с решетъчна лъжица в купа. Добавете картофите в тигана, с нарязаната страна надолу. Гответе до златисто кафяво, около 2 минути. Прехвърлете ги в купата, заедно със зеления лук и останалите зеленчуци от цедката. Разбъркайте, така че да се покрият хубаво. За дресинга: Добавете всички съставки и мазнините, останали в тигана. Разбъркайте добре. Сгорещете добре, но без да завира. Залейте салатата. Разбъркайте, така че да се покрие хубаво. Доовкусете, ако е необходимо. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ