Канелени бисквитки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч брашно
1 с.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1/3 ч мазнина за сладкиши
3/4 ч мляко
3 с.л. разтопено масло
1/2 ч кафява захар
3/4 ч.л. канела
1/2 ч смлени орехи
Загрейте фурната до 230ºС. Смесете брашното, бакпулвера и солта в голяма купа. Прибавете нарязаната мазнината и сложете в блендера, докато сместа получи консистенцията на едри трохи. Добавете млякото, повече мляко, ако е необходимо, така че тестото да стане гъвкаво, но влажно. Обърнете тестото върху набрашнена повърхност и омесете леко – 8 - 10 пъти. Разточете тестото на правоъгълник с дебелина 0,5 см. Смесете разтопеното масло с кафявата захар, канелата и орехите. Натиснете сместа в едната половина на тестото, след това сгънете тестото отгоре, така че да обвие плънката. Притиснете краищата. Изрежете бисквити с диаметър 5 см. Сложете в ненамаслена тавичка и печете в центъра на фурната за 12 - 15 минути или до златисто кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ