Италианска фокача
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 1/2 - 3 ч брашно
2 пакета суха мая
захар
сол
1 ч топла вода
Олио
1/2 ч нарязан лук
2 бучки масло или маргарин
1/4 ч.л. захар
1/8 ч.л. сол
В голяма купа, разбийте с миксер 1 1/2 ч брашно, маята, 1 с.л. захар и 1 ч.л. сол, разбъркайте добре. Добавете водата и олиото в брашнената смес. Смесват се на ниска скорост, докато са навлажнени; разбиват се за 3 минути при средна скорост. На ръка, постепенно се добавя достатъчно количество от останалото брашно, колкото поеме, за да се получи твърдо тесто. Омесете върху набрашнена повърхност за 5 - 8 минути, като добавяте брашно, ако е необходимо. Сложете в намазнена купа и обърнете, така че да се покрие хубаво с мазнина. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си - около 40 минути. В малък тиган задушете лука в маслото до омекване. Добавете 1/3 ч.л. захар и 1/8 ч.л. сол. Натиснете тестото надолу. На леко набрашнена повърхност, оформете тестото на топка. Сложете в тавичка. Приплескайте на кръг. С нож, изрежете кръг в тестото на около 2,5 см от ръба, така че да достигне почти до дъното на тавата. Набодете с вилица в центъра. Покрийте с лучената смес. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си - около 30 минути. Печете при 190 градуса във фурната за 25 - 30 минути или до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ