Регистрация

Италианска фокача

Автор:
hodjeva
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
612
Оцени рецептата

2 1/2 - 3 ч брашно

2 пакета суха мая

захар

сол

1 ч топла вода

Олио

1/2 ч нарязан лук

2 бучки масло или маргарин

1/4 ч.л. захар

1/8 ч.л. сол

 

В голяма купа, разбийте с миксер 1 1/2 ч брашно, маята, 1 с.л. захар и 1 ч.л. сол, разбъркайте добре. Добавете водата и олиото в брашнената смес. Смесват се на ниска скорост, докато са навлажнени; разбиват се за 3 минути при средна скорост. На ръка, постепенно се добавя достатъчно количество от останалото брашно, колкото поеме, за да се получи твърдо тесто. Омесете върху набрашнена повърхност за 5 - 8 минути, като добавяте брашно, ако е необходимо. Сложете в намазнена купа и обърнете, така че да се покрие хубаво с мазнина. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си - около 40 минути. В малък тиган задушете лука в маслото до омекване. Добавете 1/3 ч.л. захар и 1/8 ч.л. сол. Натиснете тестото надолу. На леко набрашнена повърхност, оформете тестото на топка. Сложете в тавичка. Приплескайте на кръг. С нож, изрежете кръг в тестото на около 2,5 см от ръба, така че да достигне почти до дъното на тавата. Набодете с вилица в центъра. Покрийте с лучената смес. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си - около 30 минути. Печете при 190 градуса във фурната за 25 - 30 минути или до златисто.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта