Регистрация

Италианска доматена супа

Автор:
marto
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
1164
Оцени рецептата

900 г домати

1 средно голяма глава лук - нарязан тънко

1 супена лъжица масло

1 супена лъжица кафява захар

2 цели зърна карамфил

1 чаена лъжичка сол

1/2 чаена лъжичка черен пипер

2 супени лъжици пресен босилек - нарязан фино

230 мл сметана

1 чаша мляко

2 супени лъжици лук - нарязан

1/2 чаша сухо червено вино - (по желание)

 

Бланширайте доматите, докато кожата се бели лесно, след това ги обелете, почистете от семената и нарежете едро. Запържете лука в маслото за няколко минути, след това добавете всичките съставки, с изключение на млякото и сметаната. Оставете да къкри за около 25 минути и извадете карамфила. Прехвърля се в блендер или кухненски робот и се разбива на пюре. Добавете сметаната и млякото. Стоплете в тенджерка и се поръсва с див лук преди сервиране.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта