Испанска чеснова супа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За супата:
1 ч.л. зехтин
1 глава чесън, обелена и разделена на скилидки, нарязани на филийки
3 ч пилешки бульон
1 средно голям морков, бланширан и нарязан на тесни ленти от по 5 см
1/4 ч нарязана сладка червена чушка
1/8 ч.л. черен пипер
2 с.л. фино нарязан пресен магданоз
На крутоните със сирене:
4 филийки бял хляб
1 голяма скилидка чесън, обелена и разполовена
20 г настърган пармезан
За супата:
В незалепваща тенджера, сгорещете зехтина и добавете чесъна. Гответе, като се разбърква непрекъснато на слаб огън, до бледо златисто. Добавя се 1/2 чаша вода; сложете капак и оставете да къкри, докато омекне много добре. С вилица намачкайте чесъна на гладко пюре. Добавете бульона, морковите, чушката, черния пипер и 1/4 чаша вода и оставете да заври. Намалете огъня и варете на слаб огън до омекване на морковите - около 3 мин. Поръсете с магданоз и сервирайте с крутони. На крутоните:
Загрейте фурната до 150ºС.
Изпечете филийките хляб, докато се изсушат, около 15 минути. Намажете всяко парче с нарязаната страна на чесъна; поръсете равномерно с пармезан. Изпечете под грила, докато покафенее леко. Дръжте на топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ