Регистрация

Испанска чеснова супа

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
771
Оцени рецептата

За супата:

1 ч.л. зехтин

1 глава чесън, обелена и разделена на скилидки, нарязани на филийки

3 ч пилешки бульон

1 средно голям морков, бланширан и нарязан на тесни ленти от по 5 см

1/4 ч нарязана сладка червена чушка

1/8 ч.л. черен пипер

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

На крутоните със сирене:

4 филийки бял хляб

1 голяма скилидка чесън, обелена и разполовена

20 г настърган пармезан

 

За супата:

В незалепваща тенджера, сгорещете зехтина и добавете чесъна. Гответе, като се разбърква непрекъснато на слаб огън, до бледо златисто. Добавя се 1/2 чаша вода; сложете капак и оставете да къкри, докато омекне много добре. С вилица намачкайте чесъна на гладко пюре. Добавете бульона, морковите, чушката, черния пипер и 1/4 чаша вода и оставете да заври. Намалете огъня и варете на слаб огън до омекване на морковите - около 3 мин. Поръсете с магданоз и сервирайте с крутони. На крутоните:

Загрейте фурната до 150ºС.

Изпечете филийките хляб, докато се изсушат, около 15 минути. Намажете всяко парче с нарязаната страна на чесъна; поръсете равномерно с пармезан. Изпечете под грила, докато покафенее леко. Дръжте на топло.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта