Регистрация

Зелена салата с босилек и гъби шийтаке

Автор:
Martchella
|
Дата:
13 Jan
|
Видяна:
907
Оцени рецептата

1 маруля, голяма

3 ч листа спанак

4 1/2 с.л. зехтин

1/2 с.л. лимонов сок

1 скилидка чесън, счукан

1/2 ч.л. дижонска горчица

Сол, по желание

2 ч гъби шийтаке, нарязани на филийки

1/4 ч пресен босилек, накъсан

Щипка морска сол, по желание

 

1. Измийте и изсушете марулята и спанака. В голяма купа за салата, с телена бъркалка разбийте 4 с.л. зехтин, лимоновия сок, чесъна, горчицата и сол на вкус, докато сместа се сгъсти. Заделете.

2. Поставете останалата 1/2 с.л. зехтин и гъбите шийтаке в тиган. Запържете, като се разбърква, след това се добавя запазената течност от накисване на гъбите (в която са престояли 20 - 30 минути).

3. Накъсайте марулята и спанака на хапки в купата с дресинга. Разбъркайте хубаво. Сервирайте в отделни чинии с голяма лъжица босилекови гъби шийтаке като топинг.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта