Регистрация

Зелена доматена супа с чесън, джинджифил и кимион

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
687
Оцени рецептата

3 с.л. зехтин

1/2 ч лук, нарязан

1 ч.л. пресен джинджифил - настърган

1 скилидка чесън, счукан

1 ч.л. смлян кориандър

2 ч.л. смлян кимион

680 г зелени домати, обелени и почистени от семената, нарязани

1 средно голяма зелена чушка, почистена от семената, нарязана

225 г сварени картофи, нарязани на кубчета

2 ч зеленчуков бульон

1 с.л. мед

1 малка люта червена чушка - прясна или сушена

1/2 ч кокосово мляко, неподсладено

1/2 ч.л. сол

1/4 ч кисело мляко

1/4 ч кашу, печено, безсолно

4 ч.л. пресен кориандър, наситнен

 

В голяма тенджера, загрейте зехтина на умерен огън, след това добавете лука, джинджифила, чесъна, кориандъра и кимиона и варете, като се разбърква, докато лукът омекне и стане прозрачен, за около 5 минути. Добавете доматите, чушките, картофите, бульона, меда и лютата чушка. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри, покрито за 30 минути. Извадете лютата чушка. Пюрирайте супата в блендер. Върнете я в съда, добавете кокосовото мляко и солта, след това се нагрява само колкото да закъкри. Сервирайте, гарнирана с лъжица кисело мляко, кашу и кориандър.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта