Регистрация

Зелево кимчи

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
02 Sep
|
Видяна:
704
Оцени рецептата

5 зелки

7 корейски репички

4 горски гъби, накиснати и нарязани

4 сушени гъби, накиснати и нарязани

2 корейски круши, нарязани на жулиени

5 глави чесън, обелен и счукан

3 малки джинджифила, обелени и счукани

3 ч червен пипер, направен на паста с вода

1/2 ч маринована корвина, нарязана на тънки ленти

1/3 ч мариновани малки калмари

1 малък октопод

1/3 ч мариновани малки скариди, нарязани

115 г стриди

680 г телешки гърди, сварени в

5 л вода или телешки бульон

4 ч едра сол

Трапезна сол

Захар

1/2 връзка корейски кресон, нарязан на парчета с дължина 5 см

1/2 връзка зелен лук, нарязан на парчета с дължина 5 см

 

Накиснете нарязаното зеле и репичките в саламура, приготвена от 3 чаши сол и 4 литра вода в продължение на 3 до 4 часа или докато омекне. Изплакнете обилно със студена вода. Разполовете репичките, заделете 2 и направете разрези до 2/3 от дължината от дъното. Нарежете крушите на жулиени. Нарежете рибата, калмарите и октопода на тесни ленти. Нарежете останалите 2 репички на тънки ивички; смесете лентите репички с пастата от червен пипер. След това добавете всички останали зеленчуци, гъбите и кестените заедно с октопода, калмарите и маринованата риба; разбъркайте добре. Накрая, смесете сместа със стридите и лентите круша и подправете със сол. Тази смес е плънката. Сложете плънката между слоевете на листата зеле. Подредете пълнените листа зеле и репичките в глинен съд; покрийте с предварително осолените външни листа зеле. След два или три дни, се добавя смес от сол, сока от маринованата корвина, сока от скаридите и телешки бульон, колкото да покрие всичко.





Виж още от категория "Регионална кухня"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта