Зелево кимчи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 зелки
7 корейски репички
4 горски гъби, накиснати и нарязани
4 сушени гъби, накиснати и нарязани
2 корейски круши, нарязани на жулиени
5 глави чесън, обелен и счукан
3 малки джинджифила, обелени и счукани
3 ч червен пипер, направен на паста с вода
1/2 ч маринована корвина, нарязана на тънки ленти
1/3 ч мариновани малки калмари
1 малък октопод
1/3 ч мариновани малки скариди, нарязани
115 г стриди
680 г телешки гърди, сварени в
5 л вода или телешки бульон
4 ч едра сол
Трапезна сол
Захар
1/2 връзка корейски кресон, нарязан на парчета с дължина 5 см
1/2 връзка зелен лук, нарязан на парчета с дължина 5 см
Накиснете нарязаното зеле и репичките в саламура, приготвена от 3 чаши сол и 4 литра вода в продължение на 3 до 4 часа или докато омекне. Изплакнете обилно със студена вода. Разполовете репичките, заделете 2 и направете разрези до 2/3 от дължината от дъното. Нарежете крушите на жулиени. Нарежете рибата, калмарите и октопода на тесни ленти. Нарежете останалите 2 репички на тънки ивички; смесете лентите репички с пастата от червен пипер. След това добавете всички останали зеленчуци, гъбите и кестените заедно с октопода, калмарите и маринованата риба; разбъркайте добре. Накрая, смесете сместа със стридите и лентите круша и подправете със сол. Тази смес е плънката. Сложете плънката между слоевете на листата зеле. Подредете пълнените листа зеле и репичките в глинен съд; покрийте с предварително осолените външни листа зеле. След два или три дни, се добавя смес от сол, сока от маринованата корвина, сока от скаридите и телешки бульон, колкото да покрие всичко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ