Зелева салата
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 пълни с.л. майонеза
1 ч.л. лют сос
2 пълни с.л. жълта горчица
2 с.л. кетчуп
2 с.л. зехтин
1 с.л. винен оцет
1 ч.л. чеснова сол
1 с.л. сос Уорчестър
Сокът от 1 лимон
3 ч.л. сол (на вкус)
4 чушки, нарязани на парчета
2 глави лук, настърган
1 голяма зелка, нарязана на тънки ленти
Сложете майонезата и горчицата в купа, достатъчно голяма, за да побере цялата смес, но и да може да се разбърква в нея. Разбийте майонезата и горчицата до хомогенност. Добавете зехтина бавно, като разбивате през цялото време. Разбийте, докато сместа се сгъсти като майонеза. Добавете лютия сос, продължете да разбивате. Добавете кетчупа и продължете да разбивате. Добавете солта и чесновата сол, като разбивате през цялото време. Добавете винения оцет, след това лимоновия сок, като отново не спирате да разбивате. Опитайте на сол и черен пипер. Поставете нарязаното зеле, чушки и лук в купата за салата. Полейте със соса и разбъркайте добре. Това трябва да стане около един час преди сервиране. Най-добре е да престои цяла нощ.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ