Регистрация

Запържено телешко с аспержи

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
527
Оцени рецептата

10 средно големи сушени черни гъби

225 г телешко

1 с.л. растително масло

2 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар

1 ч.л. соев сос

Щипка бял пипер

450 г аспержи

115 г шушулки грах

2 стръка зелен лук с перата

1/4 ч пилешки бульон

2 с.л. царевично нишесте

2 с.л. сос от стриди

1 ч.л. захар

3 с.л. олио

1 ч.л. фино нарязан пресен джинджифил

1 ч.л. фино нарязан чесън

2 с.л. растително масло

1 ч.л. сол

2 с.л. сухо бяло вино

1/2 ч пилешки бульон

 

Накиснете гъбите в топла вода, докато омекнат, около 30 минути, отцедете. Изплакнете с топла вода, отцедете, махнете и изхвърлете стъблата, нарежете гъбите на парчета от по 1 см. Изрежете мазнините от говеждото месо и го нарежете на 5 см ленти. Нарежете лентите на филийки от по 0,3 см. Смесете месото, 1 супена лъжица растително масло, 1 чаена лъжичка царевично нишесте, 1 чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка захар, соевия сос и белия пипер в стъклена или пластмасова купа. Покрийте и оставете в хладилника за 20 мин. Подрежете аспержите в краищата. Нарежете на парчета от по 5 см. Отделете твърдите конци от шушулките грах. Поставете граховите шушулки във вряща вода, покрийте и гответе 1 минута, след което отцедете. Изплакнете незабавно обилно със студена вода; отцедете. Нарежете зеления лук на 5 см парчета, нарежете парчетата по дължина на тънки ленти. Смесете 1/4 чаша пилешки бульон, 2 супени лъжици царевично нишесте, соса от стриди и една чаена лъжичка захар. Добавете 2 супени лъжици растително масло в тиган и покрийте хубаво дъното. Добавете гъбите, аспержите и 1 чаена лъжичка сол, разбърква се и се запържва 1 минута. Добавете виното и гответе при разбъркване още около 30 секунди. При разбъркване се добавя 1/2 чаша пилешки бульон и се нагрява до кипене. Прибавете говеждото месо, оставете да заври, добавете сместа с царевичното нишесте и се разбърква, докато се сгъсти, около 20 секунди. Добавете шушулките грах и гответе още 30 сек., като разбърквате. Поръсете със зелен лук.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта