Регистрация

Запържено телешко

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
05 Feb
|
Видяна:
697
Оцени рецептата

450 г телешко филе

2 с.л. растително масло

1 скилидка чесън, счукан

1 ч.л. смлян джинджифил

1 ч.л. сол (по желание)

1/2 ч.л. пипер

3 големи зелени чушки, нарязани на тънки филийки

2 големи глави лук, нарязан на тънки филийки

3/4 ч.л. телешки бульон, гранули

3/4 ч гореща вода

1 консерва от 225 г воден кестен, отцеден

1 с.л. царевично нишесте

1/4 ч соев сос

1/4 ч студена вода

1/2 ч.л. захар

 

Нарежете месото на правоъгълни ленти. Запържете го в мазнината. Добавете чесъна, джинджифила, сол и черен пипер, ако е необходимо; гответе 1 минута. Извадете и дръжте на топло. Добавете зелените чушки и лука в тигана; гответе, като разбърквате в продължение на 5 минути или докато поомекнат. Разтворете бульона в гореща вода, прибавете сместа в тигана, заедно с водните кестени. Смесете царевичното нишесте, соевия сос, студената вода и захарта; добавете сместа в тигана. Добавете месото. Гответе и разбърквайте, докато сместа заври, след което гответе с разбъркване още 2 минути.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта