Регистрация

Задушено телешко с домати и стафиди

Автор:
alexander
|
Дата:
27 Nov
|
Видяна:
828
Оцени рецептата

2 с.л. олио

3 големи глави лук, нарязан на тънки филийки

450 г консерва домати, неотцедени

1 ч сухо червено вино

170 г доматено пюре

3 ч.л. кафява захар

1/4 ч стафиди

2 дафинови листа

3/4 ч.л. смляна канела или на вкус

3/4 ч.л. смлян кимион

1 щипка смлян карамфил

2 кг нетлъсто телешко, нарязано на кубчета

Сол и прясно смлян черен пипер - на вкус

225 г сирене, нарязано на малки кубчета

1 ч натрошени орехи

 

1. В голяма тенджера на умерен огън, сгорещете олиото. Добавете лука и запържете леко на умерен огън, до златисто, за около 5 минути.

2. Натрошете ситно доматите. Разбъркайте доматите, заедно със сока им, виното, доматеното пюре, кафявата захар, стафидите, дафиновите листа, канелата, кимиона и карамфила; добавете ги в съда.

3. Добавете телешкото, покрийте и оставете да къкри около 2 часа, докато месото омекне. Подправете на вкус със сол и черен пипер и добавете други подправки на вкус.

4. Сервирайте веднага -  Загрейте фурната до 180С. Свалете тенджерата от огъня поръсете със сиренето и ядките. Пече се на 180 градуса, докато сиренето се разтопи - около 5 минути.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта