Регистрация

Задушено зеле с телешка кайма

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
529
Оцени рецептата

450 г телешка кайма

1 средно голяма глава лук

1 скилидка чесън, счукан

1 ч.л. сол

425 г доматен сос

1/8 ч.л. канела

1/8 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. мащерка

1/4 ч.л. босилек

4 ч зеле, нарязано

 

Запържете каймата в голям тиган с лука и чесъна, отцедете мазнините. Добавете останалите съставки, с изключение на зелето, при месната смес и оставете да къкри за 10 минути. Сложете половината от зелето в дълбок съд за готвене с капак, покрийте с половината от месната смес, след това с останалото зеле и накрая покрийте зелето с останалата смес с месо. Покрийте съда и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса в продължение на 45 минути.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта