Регистрация

Египетска спаначена супа

Автор:
irina
|
Дата:
20 Jun
|
Видяна:
545
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 л бульон

1 ч спанак, измит и накъсан

1 с.л. доматено пюре

1 ч.л. сол

Пипер, прясно смлян

2 ч.л. чесън, ситно нарязан

2 ч.л. кориандър, смлян

2 с.л. зехтин

 

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера, сложете бульона и оставете да заври на силен огън. Прибавете спанака, доматеното пюре, солта и няколко щипки пипер и намалете огъня до слаб. Разбърква се от време на време; оставете да къкри за около 20 минути, или докато спанакът се разтвори и супата е гъста и гладка. С хаванче или с гърба на лъжица, смачкайте чесъна и кориандъра до гладка паста. Сгорещете олиото в тенджера на умерен огън. Когато се сгорещи, добавете чесъна и кориандъра и при непрекъснато разбъркване се готви за една минута или две, докато чесънът леко покафенее. Добавете цялото съдържание на тигана в супата и като се разбърква през цялото време, оставете да къкри за още 2 или 3 минути. Опитайте на вкус и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта