Регистрация

Джинджифилови бисквитки

Автор:
Силвето
|
Дата:
27 Jan
|
Видяна:
703
Оцени рецептата

1 1/4 ч стафиди без семена

2 1/2 ч брашно

1/2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. винен камък

1/2 ч.л. смлян карамфил

1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. бахар

1/2 ч.л. джинджифил

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1/2 ч масло

1 ч захар

1/4 ч мляко

 

Нарежете ситно стафидите в блендер с 1/4 чаша брашно. Пресейте две чаши брашно със содата, винения камък и подправките. Разбийте на крем маслото и захарта. Добавете сухите съставки и разбийте, като редувате с млякото, докато са добре смесени. Добавете стафидите и достатъчно допълнително брашно, до 3/4 чаша, за да се получи твърдо тесто. Оформете на две рулца с диаметър около 3-4 см. Оставете в хладилника една нощ или замразете. Преди печене, нарежете на филийки с желаната дебелина и се пече на 190-200 градуса, до готовност (15-20 минути).





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта