Регистрация

Джинджифилови бисквитки

Автор:
Savatova
|
Дата:
15 Nov
|
Видяна:
939
Оцени рецептата

3 ч брашно

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. смлян джинджифил

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1/2 ч маргарин, мек

1/2 ч кафява захар

1 голямо яйце

1/2 ч светла меласа

 

1. Пресейте брашното със содата за хляб, солта, джинджифила и индийското орехче.

2. В голяма купа с електрически миксер, разбийте маргарина, захарта и яйцето на средна скорост до побеляване и пухкав крем. На ниска скорост, добавете меласата и разбийте, докато сместа е гладка.

3. Постепенно се добавя брашното, като се разбива добре до гладкост. Оформете тестото на топка, увийте плътно и се съхранява в хладилник за една нощ или поне 8 часа.

4. Разделете тестото на 4 части.

5. На набрашнена повърхност, разточете тестото до 1 см дебелина. Изрежете бисквитки с подходяща формичка. Сложете ги в леко намазана тавичка. Много внимателно притиснете малки парченца сушени плодове в тестото за украса.

6. Печете на 190 градуса във фурната за 10 -12 минути или до златисто. Не гответе прекалено дълго. Прехвърлете върху решетка, за да се охлади напълно.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта