Регистрация

Датска супа от грах

Автор:
Martchella
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
475
Оцени рецептата

450 г жълт грах, измит и отцеден

900 г бекон или пушено свинско

3 средно големи моркова, остъргани

Корен от целина, обелен и нарязан на четвъртинки

4 средно големи стръка праз, само бялата част, почистен и измит

2 средно големи глави лук, обелени и разполовени

1/2 ч.л. сушена мащерка

1 1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

450 г свинска наденица

 

Сложете наденицата в тенджера с 6 чаши вода. Гответе бавно, покрито с капак за 1 1/2 часа, докато омекне. Сложете бекона, морковите, целината, праза, лука, мащерката, солта и пипера в друга тенджера. Покрийте с вода. Гответе бавно, покрито, за 40 минути, докато зеленчуците и беконът омекнат. Извадете бекона; нарежете и дръжте на топло. Извадете зеленчуците и се добавят към сварения грах с достатъчно от бульона, в който са варени зеленчуците, за да се постигне желаната консистенция на супата. Стоплете отново, ако е необходимо. Сервирайте супата в широки купи, с нарязания бекон и сварената наденица отделно в чиния. Поднася се с черен хляб, горчица и бира. Порции: от 6 до 8.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта