Гъбена крем супа с боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. маргарин
1 ч нарязан лук
2 средно големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
2 големи стъбла целина, нарязани на кубчета
2 скилидки чесън, счукан
6 ч вода
2 кубчета зеленчуков бульон
1/2 ч.л. горчица, босилек и мащерка
1/4 ч сухо бяло вино, по желание
340 г бели гъби, нарязани на парчета
170 г гъби шийтаке, пресни или други пресни диви гъби
2 ч варен бял боб
Черен пипер на вкус
1/4 ч прясно наситнен магданоз
Сгорещете 2 с.л. маргарин в тенджера. Добавете лука и сотирайте на умерен огън до златисто. Добавете следващите пет съставки и оставете да заври. Добавете подправките и виното; покрийте с капак и оставете да къкри на умерен огън за 15 минути. Добавете половината от нарязаните бели гъби и варете 10 минути. Махнете супата от огъня и се оставя да престои в продължение на няколко минути. Избършете гъбите шийтаке, извадете и изхвърлете пънчетата, нарежете шапчиците. Сгорещете останалия маргарин в тиган, запържете леко останалите бели гъби и шийтаке, покрити, в продължение на 10 минути. Добавете боба в супата и пюрирайте на партиди. Върнете в тенджерата и прибавете сотираните гъби. Поръсете с черен пипер. Преди да сервирате, оставете да къкри за 10 минути. Регулирайте консистенцията, ако е прекалено гъсто. Поръсете всяка порция с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ