Регистрация

Гъбена крем супа с боб

Автор:
margarita
|
Дата:
31 May
|
Видяна:
783
Оцени рецептата

3 с.л. маргарин

1 ч нарязан лук

2 средно големи картофа, обелени и нарязани на кубчета

2 големи стъбла целина, нарязани на кубчета

2 скилидки чесън, счукан

6 ч вода

2 кубчета зеленчуков бульон

1/2 ч.л. горчица, босилек и мащерка

1/4 ч сухо бяло вино, по желание

340 г бели гъби, нарязани на парчета

170 г гъби шийтаке, пресни или други пресни диви гъби

2 ч варен бял боб

Черен пипер на вкус

1/4 ч прясно наситнен магданоз

 

Сгорещете 2 с.л. маргарин в тенджера. Добавете лука и сотирайте на умерен огън до златисто. Добавете следващите пет съставки и оставете да заври. Добавете подправките и виното; покрийте с капак и оставете да къкри на умерен огън за 15 минути. Добавете половината от нарязаните бели гъби и варете 10 минути. Махнете супата от огъня и се оставя да престои в продължение на няколко минути. Избършете гъбите шийтаке, извадете и изхвърлете пънчетата, нарежете шапчиците. Сгорещете останалия маргарин в тиган, запържете леко останалите бели гъби и шийтаке, покрити, в продължение на 10 минути. Добавете боба в супата и пюрирайте на партиди. Върнете в тенджерата и прибавете сотираните гъби. Поръсете с черен пипер. Преди да сервирате, оставете да къкри за 10 минути. Регулирайте консистенцията, ако е прекалено гъсто. Поръсете всяка порция с магданоз.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта