Регистрация

Гофрети с ябълков сос

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
537
Оцени рецептата

За ябълките:

2 с.л. масло

1 средно голяма ябълка, обелена, почистена от семената и нарязана

1/8 ч.л. канела

1 1/2 ч.л. кафява захар

За гофретите:

2 ч брашно

2 1/2 ч.л. бакпулвер

3/4 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1 1/2 с.л. захар

4 яйца, разделени

1 ч сметана

1 1/2 ч мляко

3/4 ч + 2 с.л. разтопено масло или царевично олио

1/2 нарязани препечени орехи

 

На ябълките:

Разтопете маслото в тиган на умерен огън Добавете ябълките и гответе, като разбърквате често, от 2 до 3 мин. Добавете канелата и захарта; намалете котлона до слаб и гответе, покрито, от 2 до 3 минути, докато омекнат и станат златисти. Охладете леко.

На гофретите:

Пресейте заедно сухите съставки. Разбийте жълтъците със заквасената сметана, млякото и разтопеното масло в отделна купа. Добавете ги при сухите съставки до смесване. Сложете ябълките и орехите. Разбийте белтъците на мек сняг. Прибавете около 3 супени лъжици от разбитите белтъци в тестото, след това леко прибавете останалите белтъци, докато се слеят със сместа. Изпечете гофрети от сместа за около 4 минути. Поднесете с ябълките.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта