Регистрация

Говеждо месо в соев сос

Автор:
gabi
|
Дата:
13 May
|
Видяна:
606
Оцени рецептата

2 с.л. месо от плодове тамаринд

1/2 ч вода, кипяща

1/4 ч олио

2 глави лук, тънко нарязан

3 скилидки чесън; счукан

1 парче джинджифил, 3-4 см; обелено и фино настъргано

1/4 ч.л. индийско орехче, настъргано

900 г телешка плешка

1 ч.л. сол

2 ч.л. захар, кафява

1 ч.л. меласа

2 с.л. соев сос, тъмен

2/3 ч вода

1/4 ч.л. черен пипер

 

Поставете тамаринда в купа и полейте с вряща вода. Заделете докато се охлади. Излейте съдържанието на купата през цедка в друга купа, като натиснете с гърба на лъжица, за да изцедите колкото е възможно повече. Заделете настрана. Нарежете пържолата на парчета от по 2,5 см. Смесете кафявата захар, меласата и соевия сос и оставете настрана. Загрейте олиото в тиган. Когато се сгорещи, добавете лука и запържете, като се разбърква от време на време, докато омекне. Добавете чесъна, джинджифила, подправките и черния пипер и пържете три минути, като се разбърква често. Сложете месото и увеличете огъня до умерено висок. Гответе месото, като обръщате от време на време, докато се зачерви равномерно. Прибавете останалите съставки, включително заделения тамариндов сок и оставете да заври. Намалете котлона до слаб, покрийте тигана и оставете да къкри за 2 до 2-1/2 часа или докато месото се свари и омекне, а сосът се сгъсти. Сваля се от огъня, сместа се прехвърля голяма, затоплена чиния за сервиране. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта