Говеждо задушено с бамя по средиземноморски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 чаени лъжички чесън - счукан
2 чаени лъжички сол
1 кг нетлъсто говеждо месо или обезкостено агнешко бутче - нарязано на кубчета от по 4 см
1 1/2 чаша лук - нарязан
1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
1/4 чаена лъжичка смлян червен пипер
450 г прясна бамя - нарязана на половинки
1 консерва (450 г) домати – нарязани, неотцедени
1. Загрейте фурната до 160°С. С плоската страна на голям нож, смачкайте чесъна със сол, да получаването на паста. Смесете месото с чесновата паста, лука и черния и червения пипер в голяма тенджера с дебело дъно или гювеч. Покрийте и печете 1 час.
2. Прибавете бамята и доматите с течността. Покрийте и варете, докато месото стане много крехко, още 1-1 1/2 часа.
За шест порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ