Говеждо в гъбен сос с червено вино
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг говеждо месо
3/4 ч.л. сол, разделени
1/2 ч.л. пипер, разделени
1/2 ч нарязан лук
1/2 ч сухо червено вино
1 с.л. царевично нишесте
1 консерва (390 мл) телешки бульон
1 консерва (115 г) нарязани гъби
1 с.л. нарязан магданоз
Около 1 1/2 часа преди сервиране: Поръсете месото с 1/2 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка пипер. Поставете с мазнината нагоре върху решетка в голяма тава за печене. Не добавяйте вода. Не покривайте съда. Печете на 180 градуса във фурната до желаната степен на сготвяне. Увийте в алуминиево фолио; оставете да престои 15 минути на топло място преди да нарежете. Махнете решетката от тавата. Добавете лука и сложете на средно висока температура в най-горната част на фурната. Гответе, като се разбърква от време на време, докато лукът омекне, около 3 минути. Добавете виното; оставете да заври; варете около 3 минути или докато се сгъсти. Смесете царевичното нишесте с останалите сол и черен пипер. Постепенно добавете бульона към царевичното нишесте, като се разбърква постоянно; добавете при виното в тавата. Продължете да печете. Добавете гъбите и магданоза. Изсипете в съд за сервиране. Нарежете месото на тънки филийки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ