Регистрация

Глазирани бисквитки с пресни ябълки

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
13 Dec
|
Видяна:
628
Оцени рецептата

1 1/3 ч кафява захар

1/2 ч мазнина

1 яйце

2 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. смляна канела

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч ябълков сок

1 1/2 ч небелени ябълки, нарязани

1 ч орехи, нарязани

1 ч стафиди

За глазиране:

1 1/2 ч пудра захар

2 с.л. мляко

1 с.л. маргарин, мек

1/4 ч.л. ванилия

щипка сол

 

В купа, разбийте кафявата захар и мазнината с електрически миксер на средна скорост, докато са добре смесени. Разбийте с яйцето до пухкав крем. В друга купа смесете брашното, содата, канелата, 1/4 чаена лъжичка сол и карамфила. Добавете ги в кремообразната смес, като разбивате на ниска скорост. Добавете ябълковия сок и разбийте до смесване. Разбъркайте на ръка ябълките, орехите и стафидите. Капнете по супени лъжици от тестото върху намаслена тавичка. Печете на 200 градуса във фурната за 7 - 8 минути или до златисто. За глазиране: В малка купа, комбинирайте пудрата захар, млякото, маслото или маргарина, ванилията и щипка сол. Разбъркайте до гладкост. Намажете топлите бисквитки.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта