Гевречета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2/3 ч вода
1 с.л. мед
1 ч.л. сол
2/3 ч пълнозърнесто брашно
1 1/3 ч бяло брашно
1 ч.л. мая
Смесете продуктите в машината за тесто и оставете тестото да втаса за 20 минути в машината. Разделете тестото на съответния брой парчета. Всяко парче трябва да се разточи на въже и да се направи кръг, като се защипят краищата заедно. Поставете гевреците в добре намазана тава, покрийте и оставете да втасат за 15 - 20 минути. В същото време, сложете около 5 см вода да заври леко. Внимателно пуснете около 3 - 4 геврека във водата и варете за около 30 секунди от всяка страна. Извадете гевреците, отцедете върху хавлиена кърпа, поръсват се с маково семе, сусам или сушен лук по желание и поставете в намазана тава. Пече се в предварително загрята на 260 градуса фурна за 8 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ