Регистрация

Гевречета

Автор:
Жана
|
Дата:
25 Dec
|
Видяна:
711
Оцени рецептата

2/3 ч вода

1 с.л. мед

1 ч.л. сол

2/3 ч пълнозърнесто брашно

1 1/3 ч бяло брашно

1 ч.л. мая

 

Смесете продуктите в машината за тесто и оставете тестото да втаса за 20 минути в машината. Разделете тестото на съответния брой парчета. Всяко парче трябва да се разточи на въже и да се направи кръг, като се защипят краищата заедно. Поставете гевреците в добре намазана тава, покрийте и оставете да втасат за 15 - 20 минути. В същото време, сложете около 5 см вода да заври леко. Внимателно пуснете около 3 - 4 геврека във водата и варете за около 30 секунди от всяка страна. Извадете гевреците, отцедете върху хавлиена кърпа, поръсват се с маково семе, сусам или сушен лук по желание и поставете в намазана тава. Пече се в предварително загрята на 260 градуса фурна за 8 минути.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта