Регистрация

Вкусни банички

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
29 Apr
|
Видяна:
761
Оцени рецептата

2 чаши брашно

2 супена лъжица захар

2 чаена лъжичка бакпулвер

1 чаена лъжичка сол

1/2 чаша мазнина

1/3 чаша ледена вода

 

Пресейте брашното, бакпулвера, захарта и солта в купа. Натрошете мазнината и смесете със сухите продукти. Добавя се леденостудена вода, достатъчно, за да се оформи тестото. Разделя се на 12 еднакви малки парчета. Разточете на кръгове от по 7 – 8 см. Поставете една супена лъжица пълнеж по избор, като например кайма, ябълки, тиква или ситно нарязани череши, в центъра на всеки кръг. Навлажнете ръба със студена вода. Сгънете на две и запечатайте ръбовете като притиснете. Запържва в загрято олио до светло кафяво.

Ако решите да направите плодов пълнеж, оваляйте изпържените банички в смес от 1 чаша захар и 1 супена лъжица канела, докато са все още горещи.

Също така можете да ги изпечете във фурната на 180 градуса за около 20 до 25 минути, след това поръсете с пудра захар.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта