Регистрация

Варено говеждо месо

Автор:
любомира
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
679
Оцени рецептата

2 кг телешки гърди, без кост

3 средно големи глави лук, нарязани на по 8 парчета

600 мл кондензиран телешки бульон

1,2 л вода

2 дафинови листа

1/4 ч.л. пипер

4 средно големи моркова, обелени и нарязани на парченца от по 5 см

4 средно големи картофа, обелени и нарязани на четвъртинки

Сол

Наситнен магданоз

За соса с хрян:

1/4 ч бял хрян

1/4 ч майонеза

 

Запържете месото от всички страни и заделете. Добавете лука в същия съд и запържете до омекване. Добавете бульона, водата, дафиновия лист, черния пипер и месото. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за 1 1/2 часа. Извадете месото върху дъска за рязане. Нарежете на тънки филийки. Отстранете мазнината от бульона. Добавете месото и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри 30 минути или докато месото почти омекне. Добавете морковите и картофите. Покрийте и оставете да къкри на умерено слаб огън за 30 минути или докато месото и зеленчуците са готови. Добавете солта. Изхвърлете дафиновия лист. Подредете месото и зеленчуците в затоплена чиния за сервиране и полейте с малко бульон. Поръсете с магданоз. Смесете хряна и майонезата и поднесете с месото.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта