Бьоф Строганов в уреда за бавно готвене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 кг телешко филе
1 ч.л. сол
1/8 ч.л. пипер
1/4 ч.л. чесън на прах
1 с.л. сос Уорчестър
1 1/4-1 1/2 ч телешки бульон
1 с.л. кетчуп
2 с.л. сухо бяло вино
115 ч гъби, нарязани на филийки
1/3 чаша брашно
1 ч заквасена сметана
Горещ сварен ориз
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на ленти или кубчета. Поръсете със сол и пипер. Сложете на дъното на уреда за бавно готвене. Смесете чесновата сол, соса Уорчестър, телешкия бульон и кетчупа. Залейте пилешкото. Покрийте и гответе на слаб огън за 6-8 часа. Включете огъня до силен. Добавят се 2 с.л. сухо бяло вино и гъбите. Разтворете брашното в малко количество вода. Добавете сместа при месото. Разбърква се добре. Покрива се и се готви за 15 мин. или докато се сгъсти леко. Добавете сметаната. Изключете котлона. Поднесете върху ориз или спагети.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ