Регистрация

Бургундски задушени кюфтенца

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
677
Оцени рецептата

2 ч смляно говеждо месо

1 ч фина галета

1/4 ч лук, нарязан ситно

1 яйце

1 1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч.л. мащерка

1 с.л. масло

1 с.л. олио

1 консерва 400 г доматен сос

1 консерва 280 г телешки бульон

1 ч сухо червено вино

1 ч вода

8 глави лук, разполовени

2 скилидки чесън, счукан

4 средни картофа, нарязани на кубчета

4 средни моркова, нарязани на парчета от по 2,5 см

сол и черен пипер

226 г малки гъби (по избор)

магданоз, нарязан

1 с.л. царевично нишесте или 2 с.л. брашно

 

1) Смесете каймата, галетата, лука, яйцето, солта, черния пипер, мащерката. Оформете на кюфтета с големина 4 см.

2) Загрейте маслото и олиото в тиган. Запържете кюфтета леко от всички страни. Отцедете излишната мазнина.

3) Смесете кюфтенцата с останалите съставки в гювеч или йенска тенджера с капак. Покрийте с капак и печете около 45 минути на 180°С или докато зеленчуците омекнат. През последните 15 минути, сгъстете с царевично нишесте или брашно.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта