Регистрация

Борш (в тенджера под налягане)

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
22 Jun
|
Видяна:
1747
Оцени рецептата

2 с.л. масло

1 голяма глава лук, нарязан на кубчета

6 ч телешки бульон

1 консерва домати, неотцедени, едро нарязани, 790 г

450 г червено цвекло, добре измито, разполовено надлъжно, нарязано на тънки филийки

450 г зеле, почистено и тънко нарязано

3 големи моркова, почистени, нарязани на 3-4 парчета

3 репи, почистени, обелени и нарязани на 3-4 парчета

3 дафинови листа

1 с.л. ким

1/2 ч.л. смлян бахар

2 с.л. винен оцет (до 3 супени лъжици)

сол - на вкус
заквасена сметана - за гарниране

 

Загрейте маслото в тенджера и леко задушете лука, докато омекне, като се разбърква често, около 3 минути. Добавете останалите съставки, с изключение на оцета, солта и заквасената сметана. Затворете капака на тенджерата под налягане и сложете на силен огън. Варете така за 10 мин. Оставете налягането да спадне по естествен път или бързо освободете, като поставите тенджерата под течаща студена вода. Свалете внимателно капака. Изхвърлете дафиновия лист. Добавете оцета и сол на вкус. Регулирайте подправките и гарнирайте всяка порция с малко заквасена сметана.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта