Борш (в тенджера под налягане)
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. масло
1 голяма глава лук, нарязан на кубчета
6 ч телешки бульон
1 консерва домати, неотцедени, едро нарязани, 790 г
450 г червено цвекло, добре измито, разполовено надлъжно, нарязано на тънки филийки
450 г зеле, почистено и тънко нарязано
3 големи моркова, почистени, нарязани на 3-4 парчета
3 репи, почистени, обелени и нарязани на 3-4 парчета
3 дафинови листа
1 с.л. ким
1/2 ч.л. смлян бахар
2 с.л. винен оцет (до 3 супени лъжици)
сол - на вкус
заквасена сметана - за гарниране
Загрейте маслото в тенджера и леко задушете лука, докато омекне, като се разбърква често, около 3 минути. Добавете останалите съставки, с изключение на оцета, солта и заквасената сметана. Затворете капака на тенджерата под налягане и сложете на силен огън. Варете така за 10 мин. Оставете налягането да спадне по естествен път или бързо освободете, като поставите тенджерата под течаща студена вода. Свалете внимателно капака. Изхвърлете дафиновия лист. Добавете оцета и сол на вкус. Регулирайте подправките и гарнирайте всяка порция с малко заквасена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ