Регистрация

Бишкоти с лешници или бадеми

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
27 Jan
|
Видяна:
698
Оцени рецептата

1 ч захар

1/2 ч масло, разтопено

2-3 ч.л. смляна канела

2 ч.л. ванилов екстракт

1 ч.л. едра сол

3 яйца

1 ч бадеми или лешници; едро нарязани

2 3/4 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

 

Смесете с миксер маслото, захарта, канелата, ванилията и солта. Добавете яйцата едно по едно и продължете да разбивате до пухкавост. Добавете ядките. Пресейте заедно брашното и бакпулвера. Добавете ги при захарната смес. Охладете за поне 2 - 3 часа. Оформете тестото на хлябове с около 3 см дебелина, с ширина 5 см и дължина колкото тази на намазаната с мазнина тавичка. Пече се на 180 градуса в продължение на 25 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Нарежете по диагонал на филийки с дебелина 2-3 см. Подредете филийките с отрязаната страна надолу в тава за печене и върнете във фурната за 5 - 10 минути, докато са леко препечени. Поръсете с пудра захар. Съхраняват се в херметически затворени контейнери.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта