Регистрация

Бисквитки с шоколадови парченца и бадеми

Автор:
desislavva
|
Дата:
13 Dec
|
Видяна:
595
Оцени рецептата

1 1/4 ч бадеми, препечени

2 ч брашно

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. бакпулвер

1/8 ч.л. сол

1 ч захар на пясък; минус 2 супени лъжици

340 г полусладък шоколад, натрошен

2 големи яйца

1 ч.л. ванилия

2 с.л. уиски или бренди

 

Загрейте фурната до 190ºС. Постелете тави за печене с пергамент. Пресейте заедно в голяма купа брашното, содата, бакпулвера и солта. Добавете захарта и се разбърква, за да се смесят. Поставете около 1/2 от сухите съставки в купата на кухненския робот. Добавете около 1/2 ч от препечените бадеми и се разбива за около 30 секунди, докато ядките са фини и прахообразни. Добавете тази смес при съставките в голямата купа. Добавете останалите препечени бадеми и шоколадовите парченца и се разбърква до смесване. В малка купа разбийте яйцата с ванилията и уискито, само до смесване. Добавете яйчената смес в сухите съставки и разбъркайте на ръка, докато сухите съставки се навлажнят. Поставете парче пергаментова или восъчна хартия на работната си повърхност. Сложете тестото. Намокрете ръце със студена вода и притиснете тестото на руло. Нарежете на 4 еднакви парчета. Отново с мокри ръце, оформете ленти с дължина около 23 см и широчина около 5-6 см и 1 см дебелина. Поставете две ленти напречно във всяка от приготвените тави. Печете 25 минути. Извадете от съда и отстранете хартията. С широка метална шпатула, прехвърлете печените ленти върху голяма дъска за рязане и ги оставете да се охладят за 20 минути. Намалете фурната до 135С. С назъбен нож за хляб, внимателно нарежете на филийки около 1 см широки. Поставете филийките, с нарязаната страна надолу в двете тави. Печете в продължение на 25 - 30 минути. Изключете фурната, отворете вратата на фурната и оставете бисквитите да охладят във фурната. Когато се охладят, се съхраняват в херметически затворени контейнери.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта