Бисквитки с оризово брашно
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пръчица канела, от 23 см, смляна
3 1/3 ч оризово брашно
1 ч захар
3/4 ч мазнина
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
2 яйца, разбити
6 - 8 с.л. хладко мляко
Розова или бяла захар, по желание
Поставете брашното в голяма купа. Направете кладенче в центъра и добавете канелата, захарта, мазнината, солта, бакпулвера, содата за хляб и яйцата. Разбърква се добре. Бавно добавете достатъчно мляко, така че да се получи меко тесто. Разделете тестото на 16 топки. Сложете в тавичка, застлана с восъчна хартия. Натиснете всяка надолу с два пръста, така че да се направят два улея в тестото. Поръсете с розова или бяла захар. Пече се на 180С, докато тестото е леко златисто кафяво, около 18 - 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ