Бисквитки с овесени ядки и фурми
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 чаша зеленчукова мазнина с аромат на масло
1 1/4 чаши кафява захар
1 яйце
1/3 чаша портокалов сок
1 1/2 ч.л. екстракт от ванилия
3 чаши овесени ядки
1 чаша брашно
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаена лъжичка сол
1/4 ч.л. канела
1 чаша подсладени кокосови стърготини
1 чаша нарязани фурми
1 чаена чаша счукани орехи
Загрейте фурната до 190 градуса и намажете тавички за печене. В голяма купа с електрически миксер на средна скорост, разбийте мазнината, кафявата захар, яйцето, портокаловия сок и ванилията, докато са добре смесени. В средно голяма купа, смесете овесените ядки, брашното, содата за хляб, солта и канелата. С миксер на ниска скорост, разбийте сместа с брашното в сместа с мазнината, докато се смесят. Прибавете кокоса, фурмите и ядките. Сложете по 1 пълна супена лъжица на 5 см една от друга в подготвените тавички. Печете тавите една по една в продължение на 10 - 12 минути, или докато бисквитките са леко покафенели. Охлаждат се в продължение на 2 минути в тавичката. Извадете върху решетка, да се охладят напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ