Регистрация

Бисквитки с ментов шоколад

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
408
Оцени рецептата

1 1/2 ч ментoв шоколад, натрошен

1 ч брашно

3/4 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сода

1/4 ч.л. сол

1/4 ч масло; меко

6 с.л. захар

1/2 ч.л. екстракт от ванилия

1 яйце; голямо

За глазурата:

1 ч ментoв шоколад, натрошен

1/4 ч растителна мазнина

3 с.л. царевичен сироп

2 1/4 ч.л. вода

 

Разтопете над гореща (не вряща) вода 1/2 чаша ментов шоколад; разбърква се до гладкост. Заделете. В малка купа смесете брашното, бакпулвера, содата и солта; заделете. В голяма купа смесете маслото, захарта и ванилията и разбийте на крем. Добавете яйцата и смесете с разтопения шоколад. Постепенно добавете брашнената смес. Оформете тестото на топка и увийте във восъчна хартия. Охладете за около 1 час. Загрейте фурната до 180 градуса. Върху леко набрашнена дъска, разточете тестото до желаната дебелина. Изрежете бисквитки. Разточете отново останалото тесто и изрежете бисквитки отново. Поставете върху ненамаслена тавичка. Пече се на 180 градуса в продължение на 8 до 10 минути. Охлажда се напълно върху решетка. За глазурата: Смесете над гореща (не вряща) вода останалите парченца ментов шоколад, растителната мазнина, царевичния сироп и водата, разбърква се докато сместа е гладка. Сваля се от огъня, но дръжте сместа върху топла вода. Потопете 1/2 от всяка бисквитка в глазура; отцедете излишната глазура. Поставете бисквитките върху постлана с восъчна хартия тавичка. Охладете докато глазурата стегне (около 10 минути). Съхранявайте в хладилник до поднасяне.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта