Бисквитки с ментов шоколад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч ментoв шоколад, натрошен
1 ч брашно
3/4 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода
1/4 ч.л. сол
1/4 ч масло; меко
6 с.л. захар
1/2 ч.л. екстракт от ванилия
1 яйце; голямо
За глазурата:
1 ч ментoв шоколад, натрошен
1/4 ч растителна мазнина
3 с.л. царевичен сироп
2 1/4 ч.л. вода
Разтопете над гореща (не вряща) вода 1/2 чаша ментов шоколад; разбърква се до гладкост. Заделете. В малка купа смесете брашното, бакпулвера, содата и солта; заделете. В голяма купа смесете маслото, захарта и ванилията и разбийте на крем. Добавете яйцата и смесете с разтопения шоколад. Постепенно добавете брашнената смес. Оформете тестото на топка и увийте във восъчна хартия. Охладете за около 1 час. Загрейте фурната до 180 градуса. Върху леко набрашнена дъска, разточете тестото до желаната дебелина. Изрежете бисквитки. Разточете отново останалото тесто и изрежете бисквитки отново. Поставете върху ненамаслена тавичка. Пече се на 180 градуса в продължение на 8 до 10 минути. Охлажда се напълно върху решетка. За глазурата: Смесете над гореща (не вряща) вода останалите парченца ментов шоколад, растителната мазнина, царевичния сироп и водата, разбърква се докато сместа е гладка. Сваля се от огъня, но дръжте сместа върху топла вода. Потопете 1/2 от всяка бисквитка в глазура; отцедете излишната глазура. Поставете бисквитките върху постлана с восъчна хартия тавичка. Охладете докато глазурата стегне (около 10 минути). Съхранявайте в хладилник до поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ