Бели курабийки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
340 г бял шоколад
2 1/4 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/2 ч масло или маргарин, меко
1/3 ч захар
1 яйце
1 ч.л. екстракт от ванилия
255 г полу-сладък шоколад
Загрейте фурната до 180ºС. Разтопете 170 г бял шоколад на водна баня и заделете. В купа смесете брашното, бакпулвера и солта; заделете. В голяма купа, разбийте на крем захарта и маслото. Смесете с яйцето и екстракта от ванилия. Смесете с разтопения шоколад. Постепенно разбийте с брашното, докато сместа се оформи на меко тесто. Оформете тестото на топка; разточете на тънък слой. Увийте в найлоново фолио; оставете в хладилник за 15 минути, докато се втвърди. На набрашнена повърхност, разточете тестото до 0,3 см дебелина. Изрежете бисквитки с помощта на формички. Сложете в тавичка. Пекат се около 8-10 минути или докато леко покафенеят. Оставете да престои 2 минути. Извадете от съда и охладете напълно. Разтопете останалите 170 г бял шоколад на водна баня и заделете. Намажете охладените бисквитки с разтопения шоколад. Украсете с полу-сладък шоколад.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ