Регистрация

Барбекю телешко руло

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
14 Apr
|
Видяна:
607
Оцени рецептата

1 телешки стек, с дебелина 1 см

3/4 ч кетчуп

1/3 ч чили сос

1/4 ч кафява захар

1/4 ч винен оцет

2 с.л. сос за пържоли

1/2 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. чили на прах

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

3/4 ч настърган Чедър

1/4 ч цели зърна царевица

1/4 ч нарязана зелена чушка

1/4 ч нарязани черни маслини

1/2 ч брашно

3 с.л. зехтин

1/4 ч вода

1/4 ч настърган Чедър

2 с.л. зрели маслини, без костилка, нарязани на филийки

3 домата, нарязани на филийки

1 зелена чушка, нарязана на филийки

 

Смесете кетчупа, чили соса, кафявата захар, виното, оцета, соса за пържоли, кимиона и чилито на прах в малка тенджера; гответе бавно за 20 минути. Междувременно изтънете пържолата с чукче за месо. Намажете пържолата отгоре с 1/2 чаша барбекю сос. Поръсете с 3/4 ч настърган чедър, царевицата, зелената чушка и 1/4 чаша нарязани узрели маслини. Навийте на руло откъм дългата страна и завържете с конец. Оваляйте в брашно и запържете леко в олио. Изсипете останалия барбекю сос и водата върху месото. Покрийте съда много добре и оставете на бавен огън за около 1 1/2 часа, докато месото омекне. През последните 5 минути, махнете конците и поръсете с 1/4 чаша настърган чедър и 2 с.л. нарязани узрели маслини. Сложете в затоплена чиния за сервиране. Украсете с розички от домат и чушка. Поднесете с останалия барбекю сос.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта