Регистрация

Бадемови бисквитки със захар

Автор:
Генчев
|
Дата:
16 Jan
|
Видяна:
603
Оцени рецептата

Глазирани бадеми:

1 1/2 ч неосолено масло

3/4 ч бланширани бадеми

1 1/2 с.л. бадемов ликьор

За тестото:

1 ч брашно

1 щипка сол

1/2 ч неосолено масло, със стайна температура

1/2 ч захар

1 малко яйце, със стайна температура

2 ч.л. бадемов ликьор

пудра захар, по желание

 

За бадемите: Разтопете маслото в тиган на умерен огън. Добавете бадемите и ликьора и се разбърква, докато бадемите са златисто кафяви, за около 5 минути. Отцедете върху хартиени кърпи. За тестото: Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете леко с мазнина 2 големи тави за печене. Пресейте 1 чаша брашно със солта в малка купа. С електрически миксер, разбийте на крем маслото с 1/2 чаена чаша захар в голяма купа. Смесете с яйцето и бадемовия ликьор. Добавете брашното и разбъркайте отново до гладкост. (Тестото ще бъде лепкаво.) Разделете тестото на 30 парчета. Оваляйте всяко между дланите на топки, като поръсите ръцете си с брашно, ако е необходимо. Сложете в тавите на около 5 см една от друга. Напълнете малка купа с вода. Насипете захарта в чиния. Потопете дъното на чаша във водата и след това в захарта. Притиснете всяка бисквитка, така че да се получи плосък диск. Повторете с останалото тесто. Поръсете леко със захар. Внимателно натиснете няколко глазирани бадемови снопчета. Пече се, докато тестото е златисто кафяво, 8 - 10 минути. Охлажда се върху решетка. Точно преди сервиране, поръсете бисквитките с пудра захар по желание.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта