Бадемови бисквитки със захар
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Глазирани бадеми:
1 1/2 ч неосолено масло
3/4 ч бланширани бадеми
1 1/2 с.л. бадемов ликьор
За тестото:
1 ч брашно
1 щипка сол
1/2 ч неосолено масло, със стайна температура
1/2 ч захар
1 малко яйце, със стайна температура
2 ч.л. бадемов ликьор
пудра захар, по желание
За бадемите: Разтопете маслото в тиган на умерен огън. Добавете бадемите и ликьора и се разбърква, докато бадемите са златисто кафяви, за около 5 минути. Отцедете върху хартиени кърпи. За тестото: Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете леко с мазнина 2 големи тави за печене. Пресейте 1 чаша брашно със солта в малка купа. С електрически миксер, разбийте на крем маслото с 1/2 чаена чаша захар в голяма купа. Смесете с яйцето и бадемовия ликьор. Добавете брашното и разбъркайте отново до гладкост. (Тестото ще бъде лепкаво.) Разделете тестото на 30 парчета. Оваляйте всяко между дланите на топки, като поръсите ръцете си с брашно, ако е необходимо. Сложете в тавите на около 5 см една от друга. Напълнете малка купа с вода. Насипете захарта в чиния. Потопете дъното на чаша във водата и след това в захарта. Притиснете всяка бисквитка, така че да се получи плосък диск. Повторете с останалото тесто. Поръсете леко със захар. Внимателно натиснете няколко глазирани бадемови снопчета. Пече се, докато тестото е златисто кафяво, 8 - 10 минути. Охлажда се върху решетка. Точно преди сервиране, поръсете бисквитките с пудра захар по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ