Регистрация

Ароматно телешко със сос грейви

Автор:
marcheva
|
Дата:
13 May
|
Видяна:
997
Оцени рецептата

900 г телешки стек

1 ч.л. пипер

1 ч галета

3/4 ч целина

1 ч лук

1/4 ч масло

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. бял пипер

1/8 ч.л. сушена мащерка

Вода

1/4 ч брашно

1/4 ч.л. джинджифил, смлян

 

Направете срезове от двете страни на месото по диагонал на кръст и втрийте с черен пипер. Смесете галетата, целината, лука, солта, мащерката, една четвърт от маслото, белия пипер и достатъчно вода, така че да се получи гъста паста, разбъркайте добре и намажете върху месото. Навийте на руло по дължина и завържете с канап. Оваляйте в брашно, изтупайте с ръце излишното. Сгорещете 2 супени лъжици масло в тенджера на умерен огън и запържете месото добре от всички страни. Добавете 1 чаша вода, оставете да заври, намалете огъня до много слаб, покрийте с капак и оставете да къкри за 2 часа. Извадете в чиния и махнете канапа. Смесете джинджифила, царевичното нишесте и 2 супени лъжици вода, разбъркайте добре добавете в тенджерата и сложете на умерено-слаб огън. Разбърква се докато се сгъсти се изсипва в каничка за сос. Поднесете пържолата гореща със сос отстрани.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта