Ароматно телешко със сос грейви
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г телешки стек
1 ч.л. пипер
1 ч галета
3/4 ч целина
1 ч лук
1/4 ч масло
1/2 ч.л. сол
1/8 ч.л. бял пипер
1/8 ч.л. сушена мащерка
Вода
1/4 ч брашно
1/4 ч.л. джинджифил, смлян
Направете срезове от двете страни на месото по диагонал на кръст и втрийте с черен пипер. Смесете галетата, целината, лука, солта, мащерката, една четвърт от маслото, белия пипер и достатъчно вода, така че да се получи гъста паста, разбъркайте добре и намажете върху месото. Навийте на руло по дължина и завържете с канап. Оваляйте в брашно, изтупайте с ръце излишното. Сгорещете 2 супени лъжици масло в тенджера на умерен огън и запържете месото добре от всички страни. Добавете 1 чаша вода, оставете да заври, намалете огъня до много слаб, покрийте с капак и оставете да къкри за 2 часа. Извадете в чиния и махнете канапа. Смесете джинджифила, царевичното нишесте и 2 супени лъжици вода, разбъркайте добре добавете в тенджерата и сложете на умерено-слаб огън. Разбърква се докато се сгъсти се изсипва в каничка за сос. Поднесете пържолата гореща със сос отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ