Регистрация

Ароматни телешки кюфтенца

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
529
Оцени рецептата

680 г телешка кайма

3 с.л. студена вода

1/2 ч.л. чеснова сол

1 ч.л. сушени листа риган

Черен и червен пипер

Брашно

1 яйце, леко разбито

1/4 ч галета

2 с.л. масло или маргарин

За топинга:

1 ч сос за спагети

3/4 ч настърган чедър

2 с.л. настърган пармезан

1 с.л. пресни подправки като босилек, градински чай, риган или мащерка

 

В купа, смесете телешката кайма, студената вода, чесъна, солта, ригана, черния и червен пипер. Разбърква се добре. Разделете месото на еднакви порции. Оформете всяка на тънко кюфтенце. Оваляйте в брашно. Оставете да престоят за няколко минути. След това потопете в разбитото яйце и в галетата. Изпържете в масло от двете страни. Подредете ги в плитка тавичка за печене. Полейте с малко сос за спагети. Поръсете с настъргания чедър. Полейте с останалия сос. Печете на 200 градуса за 25 минути или докато кюфтенцата се сгорещят и сиренето се разтопи. Поръсете с подправките и поднесете.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта