Английски пай с телешко и бъбреци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 – 4 телешки бъбрека
340 г телешко филе
Брашно
Сол и черен пипер
1 с.л. олио
1 ч нарязан лук
Топла вода
1 дафинов лист
2 стръка магданоз
1 стрък целина
1/2 ч гъби
1/2 ч кубчета моркови
2 с.л. брашно
1/2 ч студена вода
1 тесто за пай
Отстранете кожата и почистете бъбреците. Измийте в подсолена вода. Нарежете на кубчета от по 2,5 см. Оваляйте месото в брашно и нарежете на парчета. Смесете брашното, солта и черния пипер. Оваляйте бъбреците в така подправеното брашно. Сгорещете олиото в тиган и запържете кубчетата месо от всички страни, добавете лука и бъбреците и гответе на бавен огън, докато покафенее. Покрийте месото с гореща вода, добавете дафиновия лист, магданоза и листата целина. Покрийте плътно и оставете да къкри за 1 час. Извадете месото в дълбока тавичка. Добавете гъбите и морковите. Смесете 2 с.л. брашно с 1/2 чаша вода и добавете в тенджерата със соковете от месото, за да сгъстите соса. Изсипете върху месото и зеленчуците и покрийте с блата за пай. Пече се във фурната на 180 градуса за около 1 час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ