Анасонови бисквитки с глазура от бял шоколад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч лешници, препечени и нарязани
3 яйца
1 ч.л. ванилов екстракт
1/4 ч.л. бадемов екстракт
2 1/4 ч брашно
7/8 ч захар
2 с.л. семена от анасон; натрошени
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
85 г бял шоколад, разтопен
В малка купа разбийте яйцата, ванилията и екстракта от бадем с телена бъркалка. В голяма купа, смесете брашното, захарта, анасона, содата и солта. Добавете яйчената смес и разбъркайте до смесване, около 1 минута. Добавете ядките. Разделете тестото наполовина. В намазана с олио и набрашнена тава, оформете 2 рула от по около 1см дебелина. Сложете ги на поне 5 см едно от друго. Пече се в средата на предварително загрята на 160С фурна за 25 минути или докато са добре изпечени. Извадете от тавата и охладете за 5-10 мин. Поставете върху дъска за рязане. С назъбен нож, нарежете 1 дебели филийки диагонално под ъгъл от 45 градуса. Подредете филийките в тава и върнете във фурната за 10 мин., като обърнете веднъж, за да изсъхнат леко. Охлажда се върху решетка. С помощта на шпатула, намажете разтопения бял шоколад върху цялата горна повърхност на бисквитките. Охлажда се на стайна температура докато шоколадът стегне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ