Регистрация

Анасонови бисквитки с глазура от бял шоколад

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
672
Оцени рецептата

3/4 ч лешници, препечени и нарязани

3 яйца

1 ч.л. ванилов екстракт

1/4 ч.л. бадемов екстракт

2 1/4 ч брашно

7/8 ч захар

2 с.л. семена от анасон; натрошени

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

85 г бял шоколад, разтопен

 

В малка купа разбийте яйцата, ванилията и екстракта от бадем с телена бъркалка. В голяма купа, смесете брашното, захарта, анасона, содата и солта. Добавете яйчената смес и разбъркайте до смесване, около 1 минута. Добавете ядките. Разделете тестото наполовина. В намазана с олио и набрашнена тава, оформете 2 рула от по около 1см дебелина. Сложете ги на поне 5 см едно от друго. Пече се в средата на предварително загрята на 160С фурна за 25 минути или докато са добре изпечени. Извадете от тавата и охладете за 5-10 мин. Поставете върху дъска за рязане. С назъбен нож, нарежете 1 дебели филийки диагонално под ъгъл от 45 градуса. Подредете филийките в тава и върнете във фурната за 10 мин., като обърнете веднъж, за да изсъхнат леко. Охлажда се върху решетка. С помощта на шпатула, намажете разтопения бял шоколад върху цялата горна повърхност на бисквитките. Охлажда се на стайна температура докато шоколадът стегне.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта