Регистрация

Августовска царевична супа

Автор:
марина цекова
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
542
Оцени рецептата

4 ч пилешки бульон

2 царевични кочана, зърната отстранени, кочаните запазени и срязани наполовина напречно

4 стръка пресен копър (включително стъблата) - плюс

2 с.л. фино нарязан пресен копър

4 червени картофа, обелени, нарязани на малки кубчета

2 ч кисело мляко

3 краставици, белени, без семената и нарязани на малки кубчета

1 малка червена чушка, без семената и нарязана малки кубчета

Прясно смлян черен пипер на вкус

 

Поставете бульона, царевичните кочани и стръкчетата копър в тенджера. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 10 минути. Изхвърлете кочаните и копъра. Добавете картофите в бульона и варете в продължение на 8 минути или докато омекнат. Добавете царевицата и гответе още 1 минути. Отстранете от огъня; изсипете супата през цедка, като запазите зеленчуците и бульона. Поставете киселото мляко и 2/3 от нарязаните на кубчета краставици в купата на кухненски робот; разбийте до смесване. Докато машината работи, налейте 1 чаша от заделения бульон и разбийте до смесване. Поставете в купа. Прибавете заделените зеленчуци, останалата краставица, нарязана на кубчета, чушката и нарязания копър. Поръсете с пипер. Оставете в хладилника в продължение на 2 часа. Сервира се охладено.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта