Регистрация

Tелешки гърди в плик

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
707
Оцени рецептата

1,3 кг телешки гърди

1/2 ч моркови, нарязани на кубчета

1/2 ч целина, нарязана на кубчета

1/2 ч лук, нарязан на кубчета

1/2 ч гъби, нарязани на кубчета

2 с.л. масло или

2 с.л. олио от рапица

1/2 ч черни маслини - без костилка

2 домата, обелени и нарязани

2 ч.л. смес от подправки - мащерка, риган и чубрица

1 букет гарни - магданоз и дафинов лист, завързани с конец

телешки бульон или червено вино

 

Запържете зеленчуците в олиото или разтопено масло. Извадете ги и увеличете огъня; запържете месото от двете страни в съда. Сложете запържените зеленчуци заедно с маслините и нарязаните домати на дъното на йенска тенджера. Поставете месото отгоре. Налейте бульон или вино, така че да се покрие. Добавете букета гарни. Покрийте с капак и се поставя в умерена фурна за около 2 часа или докато месото омекне. Проверете през последния час и се добавя течност ако е необходимо. Извадете месото и зеленчуците в топла чиния. Прецедете соковете през едро сито. Поднесете като сос.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта