Регистрация

Ябълкова палачинка

Автор:
benito
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
898
Оцени рецептата

За тестото:

4 яйца

1/2 ч брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1/8 ч.л. сол

1/2 ч обезмаслено мляко

2 с.л. маргарин, разтопен

1/8 ч.л. канела

За пълнежа:

2 с.л. маргарин

1 ябълка; голяма, почистена и нарязана на филийки от по 0,6 см

1/2 ч.л. канела

За глазурата:

Подсладител на вкус

1/2 ч.л. канела

3 с.л. с вряща вода

 

Смесете съставките за тестото в блендер или кухненски робот и се разбъркват, до гладкост. Заделете за 30 минути. За пълнежа, разтопете маргарина и добавете ябълковите резени, поръсва се с канела и се разбърква на слаб огън в продължение на 3 минути. Изсипете сместа върху ябълките и сложете в предварително загрята фурна на 220С в продължение на 15 минути. Извадете от фурната. Смесете съставките за глазурата и поръсете палачинката. Нарежете като пица и поднесете.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта