Щрудел с телешко и зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г говежда кайма
2 средно големи глави лук, нарязан на кубчета
8 големи моркова, настъргани
3 стръка целина, нарязана
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
1/2 ч.л. риган
1/2 ч.л. чесън на прах
2 кубчета бульон, натрошен
1/2 ч настърган пармезан
2 яйца, леко разбити
1 ч галета
2 с.л. масло
1/2 чаша масло
12 листа готови кори за баница
В голям тиган, запържете каймата, лука, гъбите, морковите и целината в продължение на 15-20 минути. Отцедете. Добавете подправките и кубчетата бульон, настъргания пармезан и яйцата. Разбърква се добре. Разделете на 2 равни части. Заделете. Поставете влажна кърпа на работната си повърхност. Внимателно сложете корите върху кърпата. Намажете с разтопен маргарин. Поръсете леко с галета. Повторете два пъти, като се използват два листа на един пласт. Поставете половината от сместа с месото на дългата страна. Покрийте с 1 с.л. масло. С помощта на кърпата, навийте на руло и поставете върху намаслена тавичка. Намажете с още разтопено масло. Повторете с останалите продукти. Печете на 200С в продължение на 30 минути или до златисто кафяво. Охладете за няколко минути преди да извадите от съда.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ