Регистрация

Щрудел с телешко и зеленчуци

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
14 Apr
|
Видяна:
579
Оцени рецептата

900 г говежда кайма

2 средно големи глави лук, нарязан на кубчета

8 големи моркова, настъргани

3 стръка целина, нарязана

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

1/2 ч.л. риган

1/2 ч.л. чесън на прах

2 кубчета бульон, натрошен

1/2 ч настърган пармезан

2 яйца, леко разбити

1 ч галета

2 с.л. масло

1/2 чаша масло

12 листа готови кори за баница

 

В голям тиган, запържете каймата, лука, гъбите, морковите и целината в продължение на 15-20 минути. Отцедете. Добавете подправките и кубчетата бульон, настъргания пармезан и яйцата. Разбърква се добре. Разделете на 2 равни части. Заделете. Поставете влажна кърпа на работната си повърхност. Внимателно сложете корите върху кърпата. Намажете с разтопен маргарин. Поръсете леко с галета. Повторете два пъти, като се използват два листа на един пласт. Поставете половината от сместа с месото на дългата страна. Покрийте с 1 с.л. масло. С помощта на кърпата, навийте на руло и поставете върху намаслена тавичка. Намажете с още разтопено масло. Повторете с останалите продукти. Печете на 200С в продължение на 30 минути или до златисто кафяво. Охладете за няколко минути преди да извадите от съда.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта