Регистрация

Шотландски хагис

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
12 May
|
Видяна:
1673
Оцени рецептата

225 г черен дроб

225 г телешка кайма

2 средни глави лук

175 г овесена каша

175 г лой - настъргана

1 ч.л. сол

Щипка пипер

Щипка индийско орехче - настъргано

1/3 ч вода от варенето на дроба - около 50 мл

Щипка лют червен пипер

 

Сварете черния дроб в продължение на пет минути. Отцедете и оставете настрана да се охлади. Препечете овесената каша в сух тиган или във фурната, докато започне да става бледо кафява. Обелете и наситнете лука и черния дроб. Смесете всички съставки с подправките и смесете с част от водата, в която сте варили черния дроб. Сместа трябва да бъде хубаво навлажнена, но не мокра. Намажете с масло достатъчно голяма тенджера. Изсипете сместа и покрийте с пергаментова хартия и кърпа и варете в продължение на три часа. Традиционният начин за сервиране на хагис е с пюре от картофи и ряпа и разбира се с уиски.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта