Регистрация

Шоколадов кейк Шварцвалд

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
12 Dec
|
Видяна:
1038
Оцени рецептата

2 ч брашно

1 ч неподсладено какао на прах

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1 1/2 ч кафява захар

2 яйца

1 белтък

1 ч пюре от сини сливи

3/4 ч мляко

4 ч.л. ванилия

1 ч вряща вода

2 с.л. разтворимо кафе

2 ч.л. сода за хляб

2 ч замразени неподсладени тъмни сладки

череши без костилка, размразени и добре отцедени

1/2 ч нарязани орехи, препечени

Пудра захар, за поръсване - по желание

Допълнително череши (пресни или замразени)

1 стрък мента - за украса

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180С. Намаслете хубаво форма за кекс. В голяма купа пресейте брашното, какаото, бакпулвера и солта; разбъркайте с кафявата захар. В друга купа разбийте яйцата с пюрето от сини сливи, млякото и ванилията. Изсипете врящата вода в мерителна чашка; смесете с кафето и содата. Разбъркайте яйцата и сместа с вода в брашнената смес и се разбърква до смесване. Изсипете половината от течното тесто в съда; поръсете равномерно с череши и орехи. Изсипете останалото тесто отгоре. Пече се в центъра на фурната за около 45 минути, докато клечка за зъби, пъхната в средата, излезе чиста. Охлажда се в съда за 15 минути, след което извадете от съда и оставете да се охлади напълно. Поръсете с пудра захар и оставете в чиния за сервиране. Сложете още череши в средата и украсете с ментата. За пюрето от сини сливи: Комбинирайте 1 1/3 чаши сушени сини сливи без костилка и 6 супени лъжици гореща вода в блендер. Смелете на фино пюре.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта