Шоколадови бисквитки с овесени ядки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч овесени ядки
340 г полусладък шоколад, натрошен
225 г несолено масло, меко
1 ч кафява захар
1/2 ч захар
1 1/2 ч брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1/4 ч какао
2 големи яйца, леко разбити
1 с.л. мляко
1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
3 блокчета бял шоколад, по 85 г всеки
1 1/2 с.л. мазнина
Загрейте фурната до 180ºС. Намажете с масло 2 тавички за печене. В голяма купа, смесете овесените ядки и натрошения шоколад и заделете. В голяма купа, разбийте на крем захарта и маслото. Пресейте заедно брашното, содата, солта и какаото и след това се добавят към маслената смес, като се разбърква, докато са напълно комбинирани. Разбъркайте млякото и ванилията в яйцата, след това тази смес се разбърква в маслото, докато се обединят. Добавете овесените ядки с шоколада и разбъркайте. Капнете по 2 с.л. от тестото на 5 см една от друга в приготвените тави. Пече се 9-12 минути до готовност. Охладете в съда за 1 мин. и прехвърлете върху решетка, докато се охладят напълно. Разтопете белия шоколад с мазнината на водна баня. Като държите охладените бисквитки между палеца и показалеца си, потопете ръба в топлия бял шоколад, така че да се покрие горната една трета на всяка бисквитка. Поставете на решетка над восъчна хартия, за да изсъхнат напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ